Osmany Laffita
Životopis
Módní návrhář, narozen v Havaně (Kuba). Studoval na prestižní umělecké akademii San Alejandro v rodné Havaně. Po absolutoriu pracoval jako redaktor kubánského módního časopisu. Ve svých dvaadvaceti letech poprvé navštívil Českou republiku a rozhodl se zde žít a tvořit. V 90. letech získal zkušenosti u proslulých světových módních domů Versace a Kenzo.
V roce 1999 zahájil vlastní dráhu módního návrháře. Svými modely podporuje oslnivý, provokativní a smyslný ženský styl. Preferuje vzácné materiály, ze kterých vytváří, s drobnou dávkou nostalgie a připomenutím stylu velkých módních klasiků, inovativní oblečení. Móda Osmanyho Laffity je určena pro ženy vyhledávající eleganci – pro osobnosti, které se nebojí vystoupit z davu a chtějí se oblékat kreativně. Kolekce Osmanyho Laffity byly v nedávné době prezentovány například v Paříži, New Yorku nebo Miami. Prestižní módní magazín Vogue En Espanol jej vyznamenal cenou „Designer’s Choice Award“ pro nejlepšího návrháře.
Mezi klienty Osmanyho Laffity patří osobnosti z celého světa – od topmodelek přes umělkyně až po členy královských rodin (například Ivana Trumpová, Dagmar Havlová, Její královská Výsost princezna Ubol Ratana z Thajska).
Aktualizace: říjen 2007
Inscenátor
Norma premiéra SEZONA 2007/2008 - Kostýmy