Vincent Schirrmacher
Životopis
Host Opery Národního divadla.

Od dětství studoval hru na klavír. Od roku 1996 studoval hudební pedagogiku na londýnské Královské hudební akademii a na newyorské Juilliard School. Po ukončení studií soukromě studoval zpěv u Raimunda Gilvana v Saarbrückenu, téhož roku byl přijat na vysokou hudební školu v Kolíně na Rýnem k profesoru Josefu Protschkovi.
V roce 2006 byl vyznamenán Medailí Gottloba Fricka pro začínající pěvce a také Cenou Johanna Strauße na Mezinárodní pěvecké soutěži Alexandera Girardiho v Coburgu. V roce 2007 zvítězil na Mezinárodní pěvecké soutěži Roberta Stolze v Hamburku, roku 2008 získal 3. cenu v kategorii opereta a zvláštní cenu Norské Opery Oslo a Gran Teatro del Liceu Barcelona v kategorii opera. Mimo to byl finalistou soutěže Plácida Dominga – Operalia v kanadském Québecu a obsadil 3. místo v kategorii opereta na soutěži Hanse Gabora Belvedere ve Vídni.
Jako člen Zemského divadla Šlesvicko-Holštýnsko ztvárnil titulní roli Offenbachova Orfea v podsvětí, Busoniho Doktora Fausta, dále Octavia v Lehárově Giudittě, Vévodu ve Verdiho Rigolettovi, Prince v Dvořákově Rusalce či Juliena v Charpentierově Louise. V létě 2009 vytvořil Prince Su-Čonga v Léharově Zemi úsměvů. S touto rolí debutoval v roce 2010 ve vídeňské Volksoper. Od téhož roku se stal členem tamějšího souboru, kde ztvárnil Cavaradossiho v Tosce, Narrabotha v Salome, Alfreda v Netopýrovi, Prince v Rusalce, Vévodu v Rigolettovi, Rosillona ve Veselé vdově, Manrica v Trubadúru ad.

Aktualizace: květen 2017
Role
Rigoletto premiéra SEZONA 1987/1988 - Vévoda mantovský