Braňo Holiček
Datum narození
14.08.1985
Životopis
Český a slovenský dabér, herec a režisér. Vlastním jménem Branislav Holíček, narodil se v Košicích. V dětství účinkoval v několika inscenacích v Městském divadle v Košicích a na scéně Východoslovenského státního divadla. R. 2006 absolvoval herectví na Pražské konzervatoři, poté studoval režii na Katedře loutkového a alternativního divadla DAMU. Režisérsky působil v pražském Divadle Ypsilon. Rovněž spolupracuje s filmem.

Účinkoval v mnoha televizních inscenacích, seriálech a filmech (Král sokolů, Všichni moji blízcí, Vyprávěj aj.), ale i v Divadle na Vinohradech, Činoherním klubu. Seriály natáčí nejen jako herec, ale v produkcích působí i jako režisér a dramaturg. Od roku 2009 až do června 2017 byl v angažmá Studia Ypsilon, kde se věnoval především autorské tvorbě.

Pravidelně režíruje v Národním divadle Brno, libereckém Divadle F. X. Šaldy, v Divadle v Dlouhé a v Divadle Minor. Spolupracoval s Divadlem Andreja Bagára v Nitře, Klicperovým divadlem v Hradci Králové, kladenským Divadlem Lampion či s Divadlem Letí. Kromě divadelních projektů režíruje i videoklipy a podpůrné videokampaně. Obdržel Cenu Alfreda Radoka jako "Talent roku", v roce 2016 získal cenu Františka Filipovského za režii dabingu filmu V hlavě.

Aktualizace: 2017
Inscenátor
Noc českých a slovenských autorů premiéra SEZONA 2015/2016 - Režie
Jsme v pohodě premiéra SEZONA 2017/2018 - Režie