Lucie Valenová
Životopis
Herečka. Narodila se v roce 1987 v Praze. Vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu v Praze (obor Tvarování dřeva a řezbářství) a Vyšší odbornou pedagogickou a sociální v Praze. Od sedmi let je členkou souboru Ty-já-tr v divadle Radar a Divadla Říše loutek. Od r. 2012 studuje herectví alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU.
V minulosti spolupracovala např. se souborem Vosto5 (Druhé město, Mayday), s Divadlem Letí (Proti pokroku, proti lásce, proti demokracii), opakovaně účinkovala v reklamách, TV seriálech, v rozhlase a např. ve filmu Hany. V současné době spolupracuje se Studiem Damúza (Batosnění, Sólo Matches), Dětským internetovým rádiem Pigy a National marionette theatre (Don Giovanni).
Kromě herectví se věnuje zpěvu, tanci, hře na zobcovou, altovou a maďarskou nosní flétnu, hře na saxofon, scénickým čtením, moderování, improvizaci, malbě či řezbě.
Jako host účinkuje na prknech Národního divadla v inscenaci Jiřího Havelky Experiment myší ráj na Nové scéně, v Národním divadle hostuje v dramatizaci románu Jane Austenové Pýcha a předsudek.

Aktualizace: březen 2017
Role
Experiment myší ráj premiéra SEZONA 2015/2016 - Hrají
Pýcha a předsudek premiéra SEZONA 2016/2017 - Mary
Fotogalerie
Pýcha a předsudek - 24.11., Juřičková, Borová, Stryková, Salzmannová, Dudziaková, Barešová, Valenová
Foto: Patrik Borecký
Pýcha a předsudek - 24.11.2016, Lucie Valenová, Jindřiška Dudziaková, Denisa Barešová
Foto: Patrik Borecký
Pýcha a předsudek - 24.11.2016, Valenová, Barešová, Dudziaková, Juřičková, Borová, Stryková, Prachař
Foto: Patrik Borecký