Jakub Kydlíček
Životopis
Vystudoval zobcovou flétnu ve třídě J. Brané na Konzervatoři v Plzni, kde nadále pokračoval ve studiu dirigování u prof. Jiřího Štrunce. Věnoval se rovněž studiím Blízkého východu a arabského jazyka (Filozofická fakulta Západočeské unierzity, stáže na Damascus university (Sýrie), Institute Bourguiba (Túnis) a MZV ČR).

Je absolventem řady mistrovských kurzů (Orpheon Academy, Letní škola staré hudby), konzultoval u předních profesorů v oboru – C.van Heerden, A. Solomon, P. Holtslag, B. Honig, K. de Witt, Th. van Baarsel, P. Leenhouts či H. ter Schegget. Coby hráč na zobcovou flétnu se podílel na řadě projektů v oblasti staré hudby a vystupoval mj. se soubory Foscarina, Concerto Aventino, Symfonický orchestr konzervatoře Plzeň, Collegium 1704, Pražský barokní soubor, Collegium Marianum, Ritornello, Harmonia delectabilis. Jako dirigent nastudoval např. Magnificat J. S. Bacha či Requiem W. A. Mozarta. V oblasti zobcové flétny se soustředí zejména na italský repertoár 17. století, problematiku afektové teorie a improvizaci.

Od roku 2008 vyučuje hru na zobcovou flétnu na Pražské konzervatoři. Kromě zobcové flétny se věnuje i hře na barokní hoboj.

Aktualizace: 2016
Spolupráce na inscenacích
Mozartovy narozeniny 2022 premiéra SEZONA 2021/2022 - Vedoucí Barokního orchestru Pražské konzervatoře
Role
Noemova potopa premiéra SEZONA 2016/2017 - Zobcová flétna