Judy Maelor Thomas
Životopis
Narodila se ve Walesu, vystudovala Královskou baletní školu v Londýně. Tančila ve Francii, Anglii a Belgii. Jako tanečnice, choreoložka a baletní mistryně spolupracovala s mnoha různými choreografy a se soubory jako American Ballet Theatre, Královský balet v Londýně, Birminghamský královský balet, Ballet West v Salt Lake City v USA, Finský národní balet a Polský národní balet.

Po angažmá baletní mistryně v Nizozemském národním baletu odešla do Austrálie a stala se spoluředitelkou West Australian Ballet, kde byl v roce 1998 jmenován uměleckým ředitelem Ted Brandsen. Když se v roce 2002 vrátil do Nizozemska, na rok převzala pozici umělecké ředitelky, poté se vrátila na pozici spoluředitelky. V roce 2005 začala působit na volné noze. Její práce zahrnovala například výzkum a sponzorské aktivity pro West Australian Ballet nebo pedagogickou činnost v Austrálii a na Novém Zélandu. V roce 2006 se Maelor Thomas vrátila do Nizozemského národního baletu jako baletní mistryně.

Za své služby pro australský taneční svět byla oceněna vyznamenáním Australian Centenary, medailí Za zásluhy pro australskou společnost.

Aktualizace: 2023
Spolupráce na inscenacích
Beyond Vibrations premiéra SEZONA 2023/2024 - Asistent choreografie