Šárka Hrbáčková
Životopis
Šárka Hrbáčková se narodila ve Vlašimi. V roce 2003 absolvovala konzervatoř v Českých Budějovicích ve třídě Dagmar Volfové, zúčastnila se rovněž mistrovských pěveckých kurzů Petera Dvorského a Evy Blahové, v současné době se pěvecky zdokonaluje u Heleny Kaupové.
Již během studia účinkovala v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. V letech 2004–2012 byla sólistkou v opeře Slezského divadla v Opavě, kde se představila mj. jako Adalgisa (Bellini: Norma), Ježibaba a Cizí kněžna (Dvořák: Rusalka), Královna (Weinberger: Švanda dudák), Azucena (Verdi: Trubadúr), Dalila (Saint-Saëns: Samson et Dalila), Jeníček (Humperdinck: Perníková chaloupka) ad. V Jihočeském divadle v Českých Budějovicích se představila jako Santuzza (Mascagni: Sedlák kavalír) a Bizetova Carmen, vystupovala také na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově (2009: 2. žínka v Rusalce, 2012: Maddalena v Rigolettovi). Hostovala v Divadle J. K. Tyla v Plzni jako Rosina (Rossini: Lazebník sevillský), v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě jako Zulma (Rossini: Italka v Alžíru) a Meg Page (Verdi: Falstaff), v Divadle F. X. Šaldy v Liberci (2. žínka v Rusalce) a ve Státní opeře Praha (3. žínka v Rusalce).
Vystupovala na scénách a koncertních pódiích v Německu, Rakousku, Portugalsku, Španělsku a Polsku. Věnuje se i koncertní a duchovní hudbě. Spolupracovala např. s orchestrem Czech Virtuosi, Jihočeská komorní filharmonie, Filharmonie Bohuslava Martinů a další.

Aktualizace: květen 2017
Role
Rusalka (Státní opera Praha) premiéra SEZONA 2004/2005 - Třetí žínka
Švanda dudák (Slezské divadlo Opava) premiéra SEZONA 2006/2007 - Královna
Rusalka (SOP) premiéra SEZONA 2011/2012 - Třetí žínka
Rigoletto (Jihočeské divadlo České Budějovice) premiéra SEZONA 2012/2013 - Maddalena