Marco Guidarini
Životopis
Rodák z Janova Marco Guidarini studoval hru na violoncello na janovské konzervatoři a na Hochschule für Musik ve Vídni, kde studoval rovněž dirigování u Maria Giuselly. Absolvoval mistrovské kursy u Franca Ferrary. Jako asistent sira Johna Elliota Gardinera v Lyonské opeře zahájil na této scéně dirigentskou kariéru Falstaffem a Hrabětem Orym. Od té doby se představil v mnoha světových operních domech, mj. v New Yorku (Metropolitní opera a New York City Opera), Los Angeles, Dallasu, Minneapolis, Torontu, Vancouveru, Sydney, Santiago de Chile, Miláně (La Scala), Nice, Marseille, Montpellier, Barceloně, Seville, Bologni, Neapoli, Berlíně (Deutsche Oper), Mnichově (Bavorská státní opera), Drážďanech, Lipsku, Kodani, Stockholmu, Oslu, Římě, Cardiffu (Velšská národní opera), Glasgowě (Skotská opera), Londýně (English National Opera) ad., a také na mnoha festivalech.
V koncertních síních dirigoval Orchestre National de France, Melbourne Symphony, SWR Sinfonieorchester Baden-Baden, Hong Kong Philharmonic, Japan Virtuoso Symphony Orchestra, Leipzig Gewandhaus ad. V letech 2001 až 2009 byl Marco Guidarini šéfdirigentem opery a filharmonického orchestru v Nice. V únoru 2002 debutoval v newyorské Metropolitní opeře (Rigoletto), v říjnu 2009 v milánské La Scale (Le convenienze e inconvenienze teatrali ), na podzim 2010 v Teatro Colón v Buenos Aires (Falstaff).
V letech 2009–2012 byl uměleckým ředitelem festivalu Rencontres Musicales de Puteaux. Jeho nahrávky s Orchestre Philharmonique de Nice zahrnují kompletní klavírní koncerty Johna Fielda (label Brilliant Classics) a orchestrální skladby francouzských autorů (Massenet, Charpentier, Massenet, Lalo; label Talent). K jeho operním CD nahrávkám patří Alfanův Cyrano de Bergerac s Robertem Alagnou (Deutsche Grammophon), Donizzetiho Lucrezia Borgia (Bongiovanni), Massenetova Roma (Dynamic), Mozartův Idomeneo (Naxos), Puicciniho Le Villi (Radio France), Verdiho Macbeth (verze 1843) a Trubadúr (francouzská verze, obojí Dynamic), Verdiho Simon Boccanegra (Trust Records) ad. K DVD nahrávkám patří Alfanův Cyrano de Bergerac s Robertem Alagnou (Deutsche Grammophon), Cherubiniho Medea (Pan Dreams), Donizettiho Le convenienze e inconvenienze teatrali (Bel Air), Mozartův Idomeneo (Dynamic) ad.
V lednu 2014 debutoval v moskevském Bolšom teatre (Turandot), kam se vrátil v červenci 2014 (opět Turandot). Z četných vyznamenání uveďme titul Cavaliere della Repubblica italiana (2006) a titul rytíře francouzského Řádu umění a literatury (2008).

Aktualizace: květen 2017
Inscenátor
Mefistofeles premiéra SEZONA 2014/2015 - Dirigent, Hudební nastudování
Romeo a Julie premiéra SEZONA 2015/2016 - Dirigent, Hudební nastudování