Adina Aaron
Životopis
Je absolventkou Floridské mezinárodní univerzity (bakalář hudby) a Bostonské konzervatoře (magistr hudby). Doposud si vysloužila velké uznání v rolích Aidy, Tosky, Leonory, Luisy Miller či Lady Macbeth, v nichž se představila na scéně vídeňského divadla Theater an der Wien, v operních domech v Bruselu, Washingtonu, Marseille, Kolína a Stuttgartu, a také na významných festivalech včetně ve finské Savonlinně a na Maifestspiele ve Wiesbadenu. S nadšením mezinárodní kritiky se setkalo její ztvárnění titulní role v nové inscenaci Aidy v La Monnaie Bruxelles.
V rámci dalíšch angažmá se objevila v koncertních provedeních Porgy a Bess v Miláně, jako Amélie v Maškarním plese v Erfurtu a v roli Lenory v Trubadúrovi v Anchorage. Zpívala Aidu v Opéra Royal de Wallonie v Lutychu a Fiordiligi v Cosi fan tutte v Izraelské opeře. Titulní roli vytvořila i v nové inscenaci Aidy Franka Zeffirelliho, kterou vysílala rozhlasová stanice RAI po celé Evropě a jejíž nahrávka vyšla na DVD.
Její repertoár dále zahrnuje role Donny Anny v Donu Giovannim, Hraběnky ve Figarově svatbě, Rosalinde v Netopýrovi, Dido v Purcellově opeře Dido a Aeneas, Carlisle Floyd v Susannah, Micaely v Carmen, Sestry Rose v operním thrilleru Mrtvý muž přichází, Musetty v Bohémě a Liu v Turandotovi. Do koncertního repertoáru Adiny Aaron patří Straussovy Čtyři poslední písně, Beethovenova Symfonie č. 9, Barberovo Léto v Knoxville roku 1915, Mše Beethovena a Mozarta, Berliozův písňový cyklus Letní noci a další díla.

Aktualizace: duben 2018
Role
Aida (SOP) premiéra SEZONA 2011/2012 - Aida