Liběna Rochová
Životopis
Česká módní návrhářka a designérka, zakladatelka Studia LR a vedoucí Studia oděvu a obuvního designu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Narodila se v roce 1951 v Brně, vystudovala střední textilní průmyslovou školu a od 70. let se pohybuje na scéně módy a designu. V 80. letech založila vlastní značku LR, od roku 1999 existuje její Studio LR, které se zaměřuje na podporu mladých talentovaných designérů.

Českou módu několikrát reprezentovala svými přehlídkami a výstavami v zahraničí, ve městech jako Vídeň, Paříž, Lyon, New York nebo Düsseldorf či Los Angeles. Její práce je zastoupena ve sbírkách Musée de Tissus v Lyonu a v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze a Brně. Pracovala rovněž jako kostýmní výtvarnice na filmových, divadelních a televizních produkcích. Je držitelkou řady ocenění jako Výtvarník sezóny (1992), Vynikající design (1995), v roce 2009 její kolekce Homage to Glass získala druhou cenu na Czech Grand Design.
Je vedoucí Studia oděvu a obuvního designu na pražské UMPRUM. Věnuje se charitativní činnosti, spolupracuje s organizacemi Debra a je spoluzakladatelkou a patronkou projektu Adoptuj panenku organizace UNICEF.

Aktualizace: 2022
Inscenátor
bpm premiéra SEZONA 2021/2022 - Kostýmy