Maritina Tampakopoulos
Životopis
Řecká sopranistka. Je členkou programu Artist Diploma in Opera Studies na Juilliard School, kde pod vedením Keri-Lynn Wilson zpívala Mimi v Pucciniho Bohémě. V Juilliard Opera debutovala v sezoně 2018/2019 jako Donna Elvira v Mozartově Donu Giovannim a na této scéně zpívala také Elisabettu v Donizettiho Marii Stuartovně a Elisabeth de Valois ve Verdiho Donu Carlosovi. Před odchodem do New Yorku absolvovala v roce 2014 s vyznamenáním řeckou národní konzervatoř, poté se zdokonalovala ve Vídeňské státní opeře a studovala v Modeně pod vedením Rainy Kabaivanské.

Prosadila se v několika mezinárodních pěveckých soutěžích, například v roce 2020 v mezinárodní soutěži Spazio Musica (první cena a cena publika), v roce 2019 v mezinárodní soutěži Riccarda Zandonaie (první cena) a v roce 2018 v soutěži Ottavia Ziina v Římě (finalistka). V roce 2019 byla také finalistkou soutěže Voci Verdiane v Bussetu a v návaznosti na tento úspěch ji Teatro Regio di Parma pozvalo na sérii koncertů věnovaných Verdimu.

Mezi její projekty patří Prokofjevův Hráč na Festivalu Valle d'Itria v Martině Francii, debut v roli Hélene ve Verdiho Sicilských nešporách v Teatro Massimo v Palermu a debut v souboru Teatro Regio v Turíně jako Mimi v Bohémě.

Aktualizace: 2022
Role
Aida (SOP) premiéra SEZONA 2011/2012 - Aida