Daniela Klimešová
Životopis
Kostýmní výtvarnice. Od roku 2005, kdy zakončia studium na Divadelní akademii múzických umění, se soustavně věnuje nejrůznějším divadelním projektům v Čechách, na Moravě i v zahraničí.
V letech 2004–2007 byla součástí rezidentního projektu Divadla Archa, s režisérskou dvojicí Skutr, se kterou během těchto let spolupracovala nejen v rámci Divadla Archa, navrhla kostýmy celkem pro devět inscenací (Hrdinové, projekt Bouda pro ND). V letech 2006–2011 spolupracovala s Činoherním studiem v Ústí nad Labem (Tetování, Láska práce, láska práce, Alenka v říši divu...). S režisérkou těchto her Natálií Deákovou vytvořila kostýmy k dalším inscenacím (Zámek a Mocná Afrodité v Divadle na Vinohradech, hra Králíček pro Divadlo Letí, Parchant Marylin ve Studiu Švandova divadla, Je třeba zabít Sekala a Srpen v zemi indiánů v Divadle J. K. Tyla v Plzni).
S režisérem Štěpánem Páclem spolupracuje od roku 2008 (Tranzit, Divadlo na Vinohradech), nejčastěji v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě (Krvavé křtiny aneb Drahomíra a její synové, Ivanov, Za vodou), v Divadle Petra Bezruče (Strýček Váňa, Kazimír a Karolína) a aktuálně také v Národním divadle v Praze (Z prachu hvězd, Jako břitva (Němcová)).
Výtvarně spolupracuje s oblíbeným divadlem Alfréd ve dvoře. Vytvořila několik autorských projektů zaměřených na pouliční chůdová divadla pro různé festivaly. Ve volném čase pracuje s dětmi. Tvorbu zaměřenou na divadelní kostým, masku a loutku vyučovala na několika zahraničních workshopech (Mexiko, Taiwan).

Aktualizace: březen 2017
Inscenátor
Hrdinové premiéra SEZONA 2005/2006 - Kostýmy
Ivanov (Národní divadlo moravskoslezské, Ostrava) premiéra SEZONA 2012/2013 - Kostýmy
Z prachu hvězd premiéra SEZONA 2012/2013 - Kostýmy
Jako břitva (Němcová) premiéra SEZONA 2015/2016 - Kostýmy
Na moři, zírám nahoru premiéra SEZONA 2016/2017 - Kostýmy